5 причини да използвате торбички за сапун в ежедневието си

През последните години интересът към продуктите за многократна употреба нараства и бизнесът реагира на търсенето, като започва да предлага все повече алтернативи. Много от новите продукти са иновативни заместители на иначе удобните еднократни продукти, с които сме свикнали в ежедневието. Други пък са добре забравени стари продукти, които само до преди 30-40 години са били неизменна част от всяко домакинство. Торбичките за сапун са именно такъв продукт. Направени от естествен сизал, те са използвани предимно за да съхраняват и удължават живота на твърдите сапуни, но възможностите им съвсем не се изчерпват с това. Днес съм ви подготвила списък с 5 причини да включите този позабравен продукт в ежедневието си:

 

  1. Без повече остатъци от сапун

Знаете колко досадно може да бъде да измивате лицето или тялото си с остатъци от сапун. С торбичката за сапун вече няма да имате този проблем. Можете да я използвате по 2 начина – като поставите в нея новия сапун и го използвате докрай или като събирате в нея остатъците от твърдите си сапуни и я използвате, когато се напълни. Който и от двата начина да изберете, любимият ви сапун вече ще може да се използва докрай.

  1. Естествена ексфолиация

Макар да изглежда груб на пръв поглед, естественият сизал има изключително нежно ексфолиращо действие върху кожата. Когато бъдат намокрени, нишките на сизала омекват, и структурата му става подходяща за ежедневно ползване под душа*. Ексфолиацията с торбичка от сизал действа благоприятно и при проблеми с кожата, като врастнали косми и лека форма на кератоза пиларис (т.нар "гъша/ кокоша кожа"). Освен това, за разлика от изкуствените гъби, които задържат микроби и трябва да се подменят на всеки 2 месеца, торбичките за сапун могат да се ползват години наред. За да удължите живота им, изпирайте ги в пералня при 30 градуса веднъж месечно или след всяка подмяна на сапун.

*Ексфолиацията с торбичка за сапун трябва да се прави особено внимателно единствено при хора, страдащи от акне.

  1. Ароматни дрехи

Преди конвенционалните ароматизирани омекотители да станат популярни, хората често са използвали сапуни, за да ароматизират дрехите си. Поставени между сгънатите дрехи, те са придавали онзи лек и свеж аромат, който днес свързваме с омекотителите за дрехи. И тук торбичките за сапун могат да ви бъдат от полза. Поставете в тях любимия си сапун и го сложете сред дрехите си. А следващия път, когато поемете на път, просто го вземете и го сложете в куфара си – така едновременно ще ароматизира и ще ви влезе в употреба по време на почивката.

  1. Нулев отпадък

Ако четете тази статия, вероятно вече сте запознати с концепцията за нулев отпадък. В днешния свят, където всеки от нас е отговорен за изхвърлянето на стотици килограми отпадъци в природата, е все по-важно да се търсят алтернативи на продуктите, с които сме свикнали. Без значение дали ще харесата торбичките за сапун и те ще станат част от рутината ви, или ще откриете, че не отговарят на нуждите ви, те няма да доведат до излишно замърсяване. Тъй като са направени от естествен сизал, те ще се разградят за няколко години, без значение къде приключи животът им. Можете спокойно да ги заровите в двора или да ги компостирате в домашния си компостер.

  1. Алтернатива, която пести пари

Не всяка алтернатива за многократна употреба пести пари. Напротив, инвестирането в памучни торбички за пазар или метални сламки може и никога да не се избие, ако не бъдат въведени законодателни промени, които да задължат търговците да сложат цени върху еднократните опаковки и прибори. Торбичките за сапун обаче са сред продуктите, с които със сигурност ще спестите пари, ако ги ползвате оптимално. Само с 3-4 торбички у дома, можете да замените изкуствените гъби за тяло, да ароматизирате любимите си дрехи и да използвате оптимално любимите си твърди сапуни. Няма да спестите купища пари, но със сигурност ще спестите десетки опаковки, които иначе биха приключили живота си на сметището.

Какво е сизалът?

Сизалът е вид многогодишно растение от семейство Агавови. Използва се предимно при производството на въжета, тъй като нишките му са известни със своята здравина и устойчивост на солена вода. Нашите торбички за сапун са направени от естествено извлечени нишки сизал. Те са напълно безопасни при контакт с кожата и не предизвикват раздразнения.

Можете да си закупите торбички за сапун от 100% сизал от нашия електронен магазин.